BÉKÉSI ÚJSÁG HÍRPORTÁL

Kéthetente megjelenő, ingyenes közéleti folyóirat

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Horthy lepény

E-mail Nyomtatás

Kellett hozzá kb. fél kg liszt, 8 dkg zsír, 20 dkg cukor, 2-3 deci tej, 2 tojás, és egy csomag szalalkáli. A lisztet a zsírral összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, tejben elkeverjük a szalalkálit, és jól kidolgozzuk. Három részre osztjuk, félórát pihentetjük, kinyújtjuk, és egyenként megsütjük a lapokat. Vaníliakrémmel töltjük, másnap fogyasztható. (Tóth Árpádné)

Mi nagyon szerettük a Horthy lepényt, olcsó süteménynek számított, mégis nagyon mutatós és finom volt. Az is szempont volt, hogy sokáig elállt, mert nem volt benne tojás. Én a lapokat mindig karamell krémmel töltöttem meg. Kristálycukrot pirítottam, mikor már felolvadt, barna volt, felengedtem egy kis vízzel. 5-6 kanál lisztet simára kevertem tejjel, ezzel sűrítettem be. A szalagárés lapok elég kemények voltak, ezért a krémmel legalább egy napot állni kellett neki. (Hidvégi Andrásné)

 

Programajánló

Jelenleg nincsenek események.

Belépés


Szavazások

MIkor nyaralt utoljára a Balatonnál?
 

Online felhasználók

Oldalainkat 5 vendég böngészi

Békés város élő időjárás

az online megjelenést biztosítja