BÉKÉSI ÚJSÁG HÍRPORTÁL

Kéthetente megjelenő, ingyenes közéleti folyóirat

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Horthy lepény

E-mail Nyomtatás

Kellett hozzá kb. fél kg liszt, 8 dkg zsír, 20 dkg cukor, 2-3 deci tej, 2 tojás, és egy csomag szalalkáli. A lisztet a zsírral összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, tejben elkeverjük a szalalkálit, és jól kidolgozzuk. Három részre osztjuk, félórát pihentetjük, kinyújtjuk, és egyenként megsütjük a lapokat. Vaníliakrémmel töltjük, másnap fogyasztható. (Tóth Árpádné)

Mi nagyon szerettük a Horthy lepényt, olcsó süteménynek számított, mégis nagyon mutatós és finom volt. Az is szempont volt, hogy sokáig elállt, mert nem volt benne tojás. Én a lapokat mindig karamell krémmel töltöttem meg. Kristálycukrot pirítottam, mikor már felolvadt, barna volt, felengedtem egy kis vízzel. 5-6 kanál lisztet simára kevertem tejjel, ezzel sűrítettem be. A szalagárés lapok elég kemények voltak, ezért a krémmel legalább egy napot állni kellett neki. (Hidvégi Andrásné)

 

Programajánló

Jelenleg nincsenek események.

Belépés


Szavazások

Volt már nagy nyári zenei fesztiválon?
 

Online felhasználók

Oldalainkat 18 vendég böngészi

Békés város élő időjárás

az online megjelenést biztosítja